Skopi

Skopi er en overordnet betegnelse for undersøgelsesmetoder hvor man - med et lille kamera og en lille lyskilde - kan undersøge dyret indvendigt i f.eks. mave-/tarmkanal, næsehule, lunger og mange andre steder. Vi anvender vores udstyr til bl.a. at se efter fremmedlegemer og finde årsager til sygdom. Vi kan også udtage biopsier – små vævsprøver fra dyrets indre for yderligere analyse i vores eget laboratorium eller hos eksterne samarbejdspartnere. Egentlig ikke så anderledes fra hvordan skopier kan foregå på mennesker.

 

Når dit kæledyr skal have foretaget en skopi, så vil det kræve at dyret lægges i narkose. I den forbindelse vil patienten skulle faste i en given periode op til undersøgelsen, for at sikre at vi kan få det allerbedste resultat. Under den forberedende samtale vil du som ejer naturligvis modtage helt præcise instruktioner, og vi lover at du får svar på alle de spørgsmål du måtte have, så du føler dig helt tryg.

 

Når dit kæledyr har fået foretaget en skopi, vil du som oftest opleve, at der er nogle få kortvarige restriktioner for dit kæledyr i perioden umiddelbart efter undersøgelsen. Vi sørger for at du er godt informeret og tryg ved det hele, inden I forlader vores klinik og tager hjem igen.Kontakt klinikken for samtale med dyrlæge omkring de typer af skopi vi tilbyder, samt priser mm.